ככל שאוכלוסיית העולם ממשיכה להזדקן, אומר ד”ר אלעד לאור שהצורך בטיפול גריאטרי הופך חשוב יותר ויותר. עם הביקוש הגובר, לטכנולוגיה יש פוטנציאל למלא תפקיד משמעותי בשיפור הטיפול הגריאטרי, וכתוצאה מכך מציין ד”ר אלעד לאור שקיימות הזדמנויות אך גם אתגרים הקשורים לשימוש בטכנולוגיה בטיפול גריאטרי.
הזדמנויות:
- ייעוץ וטיפול מרחוק (טלרפואה): הטכנולוגיה אפשרה לרופאים להציע ייעוץ וטיפול מרחוק לחולים גריאטריים. דבר זה מאפשר לרופאים להתחבר למטופלים, לאבחן בעיות בריאותיות ולרשום תרופות מבלי לדרוש מהמטופל להגיע למרפאה.
- מכשירים לבישים: מכשירים לבישים כמו עוקבי כושר ושעונים חכמים יכולים לספק נתוני בריאות יקרי ערך שניתן להשתמש בהם למעקב וניטור בריאותם של חולים גריאטריים. ניתן להשתמש בנתונים אלה כדי לזהות בעיות בריאותיות פוטנציאליות לפני שהן הופכות לרציניות יותר, ולפתח תוכניות טיפול מותאמות אישית.
- ניטור מרחוק: מערכות אלה מאפשרות לרופאים לנטר את בריאותם של חולים גריאטריים מרחוק. מערכות אלו יכולות להתריע בפני הרופא אם מצבו הבריאותי של המטופל משתנה, מה שמאפשר התערבות מהירה וטיפול מהיר.
- רשומות בריאות אלקטרוניות: רשומות אלה מקלות על הרופא לגשת למידע המטופל במהירות וביעילות. זה יכול להיות חשוב במיוחד בטיפול גריאטרי, שבו למטופלים יש לרוב היסטוריה רפואית מורכבת.
אתגרים:
- אוריינות טכנולוגית: מטופלים גריאטריים רבים עשויים שלא להכיר או להשתמש בטכנולוגיה, ולכן ייתכן שהרופא יצטרך הדרכה כדי להבטיח שהמטופל יוכל להשתמש בטכנולוגיה ביעילות.
- פרטיות ואבטחת נתונים: השימוש בטכנולוגיה בטיפול גריאטרי מחייב איסוף ואחסון של נתוני מטופלים רגישים. חיוני להבטיח שנתוני המטופל נשמרים פרטיים ומאובטחים כדי להגן על סודיות המטופל.
- עלות: אימוץ טכנולוגיה חדשה עשוי להיות יקר, ולא כל מכוני הבריאות עשויים להרשות לעצמם את הטכנולוגיה העדכנית ביותר. כתוצאה מכך הזמינות של פתרונות מבוססי טכנולוגיה לטיפול גריאטרי עלולה להיות מוגבלת.
לסיכום הדברים אומר ד”ר אלעד לאור, לטכנולוגיה יש פוטנציאל למלא תפקיד משמעותי בשיפור הטיפול הגריאטרי, אך עם זאת לרופאים יש לא מעט אתגרים איתם הם נדרשים להתמודד.
על ידי התמודדות עם אתגרים אלו, רופאים יוכלו לרתום את מלוא הפוטנציאל של הטכנולוגיה לשיפור איכות הטיפול בחולים גריאטריים.