בריחת שתן היא מצב שכיח המשפיע על נשים רבות בכל הגילאים. הוא מאופיין באובדן לא רצוני של שתן, אשר יכול להיות בעל השפעה משמעותית על איכות החיים של האישה. בריחת שתן יכולה להתרחש עקב מגוון גורמים כמו הריון, לידה, גיל המעבר ומצבים רפואיים אחרים. למרבה המזל, ד”ר אלעד לאור מסביר שישנם מספר שינויים באורח החיים וטיפולים רפואיים זמינים שיכולים להיות יעילים בטיפול בבריחת שתן אצל נשים.
שינויים באורח החיים הם לרוב קו הטיפול הראשוני עבור בריחת שתן. שינויים אלה יכולים לכלול שינויים תזונתיים, תרגילי שרירי רצפת האגן ואימון שלפוחית השתן. תזונה עשירה בסיבים ודלה בקפאין ואלכוהול יכולה לסייע במניעת עצירות ובהפחתת גירוי בשלפוחית השתן. תרגילי שרירי רצפת האגן, יכולים לסייע בחיזוק השרירים השולטים במתן שתן. תרגילים אלו כוללים כיווץ והרפיית שרירי רצפת האגן שוב ושוב כדי לשפר את כוחם וסיבולתם. אימון שלפוחית השתן כרוך בתזמון הליכות רגילות לשירותים והגדלה הדרגתית של הזמן בין ההליכות כדי לאמן את השלפוחית להחזיק יותר שתן.
בנוסף לשינויים באורח החיים מסביר אלעד לאור שישנם מספר טיפולים רפואיים זמינים עבור בריחת שתן.
טיפולים אלו יכולים לכלול תרופות, מכשירים וניתוחים.
תרופות אנטיכולינרגיות ובטא-3 אגוניסטים יכולות לעזור להרפות את שרירי שלפוחית השתן ולהפחית את תסמיני המטופל.
התקנים כגון פסארי והתקני שופכה יכולים לעזור לתמוך בשלפוחית השתן ולהפחית את דליפת השתן.
ניתוחים כגון הרמת צוואר שלפוחית השתן והליכי מתלה יכולים לעזור לתמוך בשלפוחית השתן והשופכה ולהפחית את דליפת השתן.
חשוב לציין שלא כל הנשים עם בריחת שתן דורשות טיפול רפואי, מסביר אלעד לאור. במקרים מסוימים, שינויים באורח החיים לבדם עשויים להספיק כדי לנהל את המצב. עם זאת, אם שינויים באורח החיים אינם מעניקים הקלה מספקת או אם המצב חמור, ייתכן שיהיה צורך בטיפול רפואי.
בנוסף, חשוב גם לקבל ייעוץ רפואי לפני התחלת כל טיפול בבריחת שתן. ייעוץ כזה יכול לעזור לקבוע את הגורם לבריחת השתן ולהמליץ על הטיפול המתאים ביותר בהתבסס על הצרכים הספציפיים וההיסטוריה הרפואית של האדם.
לסיכום, מסביר ד”ר אלעד לאור שבריחת שתן הוא מצב שכיח שיכול להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים של האישה, אך עם זאת ניתן לעשות שינויים באורח החיים ולקבל טיפולים רפואיים שיעזרו להתמודד עם הבעיה.